NEO lms MaYoR Facebook oldalunk

1szazalek Kérjük, Önök is támogassák munkánkat személyi jövedelemadójuk egy százalékával!

Köszönettel!

Budenz József Gimnázium Alapítvány

adószámunk:
19703770-1-41

  • Rólunk

Demokráciajáték a Parlamentben

2016. február 16-án diákjaink három hetes felkészülés után részt vettek a Parlament Demokráciajáték sorozatának 47. ülésszakán. 

Demokráciajáték a ParlamentbenA program során diákjaink egy olyan, több szakaszból álló parlamenti vita modellezésén vehettek részt, melyben saját bőrükön tapasztalhatták meg a képviselői életforma sajátosságait.

A demokráciajátékban egyidejűleg négy középiskolás csoport vett részt. A négy csoport mindegyike egy-egy pártot jelenített meg. Minden csoport igyekezett magukévá tenni a párt gondolkodásmódját, értékrendjét, kapcsolatrendszerét. A diákok tulajdonképpen egy szerepjátékban vettek részt, ahol a diákcsoportoknak megadott gondolkodásmódot képviselve, és megadott elvek alapján kellett érvrendszereket felállítani pro és kontra. 

Pártunk, a Tavaszi Megújulás Szövetség igazán ,,emberes" munkával, kiváló egyéni és csapatmunkában bizonyította be, hogyan lehet egymás véleményét meghallgatva, érvekkel megvitatva közös álláspontra jutni egy olyan komoly törvényjavaslat tartalmában, ami minden diák és családja életére jelentős kihatással lenne. 

Fotók a képre kattintva és a Facebookon >>>>>

Az alkalomról készült videó:

Maga a játék egy törvényjavaslat körül forgott. A törvényjavaslat témája az érettségi vizsgát megelőző külföldi tanulmányok kötelezővé tétele. Az egyes pártok feladata volt a törvényjavaslat megvitatása (a képviselők mindennapi életéhez hasonlóan) plenáris ülésen, egy bizottsági ülésen, egy frakcióülésen, valamint a törvényalkotási bizottság ülésén. A játék végén szavazásra került sor, ahol a törvényjavaslat elfogadásra került.

Gratulálunk!

 

Cimkék: : Videók

Nyomtatás E-mail

Budenz József Alapítványi Gimnázium, Budapest
OM azonosító: 035315
1021 Budapest, Budenz út 1. 
titkárság: +36 20 500 5391
 +36 1 391 0127