Cookie-k

Comenius 2009-2011

Spanyolországban folytatódott a Comenius projekt

2010. április 25-28. között, gimnáziumunk három tanára (Fekete Anna, Pápa Ágnes, Mányi Benedek) Comenius tanári előkészítő látogatáson vett részt a spanyolországi Chiclana de la Frontera városban. Hétfő délelőtt a chiclanai Pablo Ruiz Picasso iskolában vendégeskedtünk: betekintést nyertünk az intézmény működésébe, majd több órás (értékelő és tervező) projekt megbeszélést tartottunk.Délután a közeli Cádizba látogattunk el, ahol csodálatos városnéző programban volt részünk. 

Spanyolország 2010.

Kedd délelőtt a spanyol diákok megújuló energiaforrásokról szóló prezentációit hallgattuk meg, majd ellátogattunk egy 300 napelemet számláló napelem-telepre. Hála a szakavatatott idegenvezetésnek, rengeteg hasznos, a (megújuló) energiatermeléssel kapcsolatos információval gazdagodtunk. Ezt követően egy rövid kirándulást tettünk a fehér házairól híres Vejer de la Frontera kisvárosba. A közös vacsorát gyors búcsúzás követte, hiszen másnap reggel visszaindultunk Budapestre.

Fotóalbum >>>>>

Pápa Ágnes

Frankfurtba utazott a Comenius csapat

2010. március 7-13. között a Frankfurt melletti Hofheim-ban vendégeskedtek a Comenius programban dolgozó diákok és tanárok.
A munka mellett sok idő jutott városnézésre, túrára, hajózásra a Rajnán, interaktív kiállítás megtekintésére is. A programot Comenius délutánnal folytatjuk március 22-én, hétfő délután az R5-ös teremben.

Fotók a Galériában >>>

Részletes program itt >>>>

Comenius Site

Kedves Látogatók!

alt

Elkészült iskolánk Comenius projektjének a honlapja, amin a projekttel kapcsolatos infók lesznek megtekinhetőek. Az oldal tartalma folyamatosan bővül.

A comenius oldal itt elérhető

Vendégváróban


logo_edu2009. szeptember 23-26. között iskolánk vendégül látta a Comenius partneriskoláink tanárait és diákjait. A spanyolországi Andalúziából vendégünk volt Isabel, Cristina és Francisca. Németországból a Frankfurt melletti Hofheim-ből pedig Susanne, Gudrun, Stephan és Ruth, valamint 8 diák érkezett hozzánk. A tanulók magyar családoknál voltak elszállásolva. Programjukról pedagóguisaink és a vendéglátó diákok gondoskodtak. A projekt közös nyelve az angol, de számtalan lehetőség adódott a német és a spanyol nyelv használatára is. A csütörtöki napot munkával töltöttük, a péntek viszont budapesti városnézéssel telt. A vendégeskedésről készült képeket megtekinthetik galériánkban. zlink

Bővebben...

ÚJRA COMENIUS PROJEKT

Örömmel értesítem Önöket, hogy iskolánk ismét sikeresen pályázott az Európai Unió Lifelong Learning programjának keretében meghirdetett Comenius Iskolai Együttműködések projektjének megvalósítására. Gimnáziumunk 12 000 Euro támogatást nyert tanári és diák mobilitások szervezésére spanyol és német partnerintézményekkel együtt.

Szilágyi Márta

igazgató